Toscanan herkut

Huhtikuun alun Toscanan matkalla tuli syötyä monenlaisia italialaisia herkkuja. Kaivelin puhelimen ja kameran kätköistä ruokakuvat ja ajattelin koota ne yhteen artikkeliin muistiin. Yksi kohokohdista taisi olla tuo ensimmäisessä kuvassa näkyvät Firenzessä nautittu Gnudi con burro e salvia. Gnudit ovat gnocchien tapaisia palluroita, jotka maistuivat taivaallisilta voin ja salvian kanssa.

Bruschetta

Reissussa herkuteltiin Sienan päivänä perinteisillä bruschettoilla, ja myös salvia-voipastaa tuli nautiskeltua kera franciacortan.

Pasta burro e salvia

Tagliata e patate

Maistelimme tagliataa, eli siivutettua naudanfilettä italialaisittain kera salaatin, tomaatin ja perunan. Jälkiruuaksi tietenkin pannacottaa. Ah!

Pannacotta italiana

Antipasto

Seuraavalla illallisreissulla nautiskeltiin toscanalaisia antipastoja, ja jälkiruuaksi vähän eri tavalla tarjoiltua pannacottaa kinuskikastikkeella.

Pannacotta

Parma e melone

Firenzessä söin itse tosiaan gnudeja, mutta aloitin perinteisellä parmankinkku- ja meloniannoksella. Kun raaka-aineet ovat ensiluokkaisia, niin muuta ei tarvita! Siskoni maisteli ragua.

Ragu

Parsakeitto

Vähän erilaistakin tuli testailtua – parsakeittoa syötiin Lago Trasimenon maisemissa. Illalla maisteltiin tagliataa toscanalaisittain toistamiseen – tällä kertaa vähän runsaammalla tomaattilisuukkeella.

Tagliata