Italian matkalta: Castiglione del Lago ja Montepulciano

Viikonloppu Italiassa oli ollut suomalaisen mielestä oikein kesäinen – Firenzessä saimme nauttia auringosta ja lämmöstä! Reissun pari viimeistä päivää olivat hieman pilvisempiä ja viileämpiä. Maanantain vietimme lähinnä Valdichiana Outlet -kylässä, joka sijaitsi muutaman kilometrin päässä majapaikaltamme. Viimeisenä Italian varsinaisena reissupäivänä päätimme lähteä vielä ajelemaan ja lähialueita tutkimaan. Poikkesimme Toscanasta hieman Umbrian puolelle ja hurautimme Lago Trasimenolle. Trasimenojärven rannalta löytyy järven aluetta hallinnut Castiglione del Lago, 15 000 asukkaan pikkukaupunki. Kävimme taas katsomassa paikallista linnoitusta ja suuntasimme vanhaa kaupunkia, centro storicoa, ihailemaan.

Castiglione del Lago ristorante

 Castiglione del Lago Pizza pane dolci

Castiglione del Lago, Lago Trasimeno

Castiglione del Lago Cantina

Castiglione del Lagolta emme ajelleet suorinta reittiä takaisin Lucignanoon, vaan suuntasimme yli 600 metrin korkeudessa sijaitsevaan Montepulcianon kukkulakaupunkiin. Me kun olimme ajatelleet, että Siena oli korkealla kukkulalla, mutta Montelpucianon kukkulaisuus kyllä voitti Sienan!

Matkalla Montepulcianoon

Kaunis viininviljealue ympäröi n. 14 000 asukkaan Montepulcianoa. Montefollonicon kylän suunnalta saimme tämän kaukaa otetun kaupunkikuvan muistoksi. Kiertelimme taas keskustaa ja sen putiikkeja, mutta täytyy myöntää, että jyrkkien mäkien keskellä oli tällä kertaa autolla kyllä kävelyä (ja pyörätuolin työntämistä) miellyttävämpi kulkea. Autolla liikkuessa ja paikkoja katsellessa toki ei valitettavasti pysty piipahtamaan ihan kaikkiin putiikkeihin, koska (inva)parkkipaikkoja on tiiviisti rakennetussa historiallisessa keskustassa kovin vähän.

Montepulciano kaukaa

Montepulciano torni

Montepulciano linnoitus

Montepulciano Piazza Grande

Montepulciano portti