Nuorten Yrittäjien Hot Spot -tapahtuma

Osallistuin viikonloppuna Helsingissä Nuorten Yrittäjien valtakunnallisille päiville Hot Spot 2012. Lauantaina EER -seminaarissa Bio Rexissä pääsi kuuntelemaan erittäin mielenkiintoisia puheenvuoroja yrittäjien kokemuksista. Toisten tarinoiden kuuleminen inspiroi ja antaa itsellekin uskoa omaan tekemiseen. Yrittäjillä on usein hyvin erilaisia taustoja, mutta kaikkia yhdistää tekemisen meininki, into ja halu sekä tehdä että vaikuttaa – näin ainakin itse koen.
Lauantai-iltana järjestettiin sitten Nuorten Yrittäjien Gaala, jossa kuultiin inspiroivia puheita ja palkittiin aktiivisesti nuorten yrittäjien toimintaa kehittäneitä. Sain kunnian olla yksi palkituista – kiitos viellä täälläkin! Olen vasta vuoden alusta alkaen ollut mukana Varsinais-Suomen Yrittäjänuorten toimikunnassa, joten tuntuu todella hienolta, että panokseni huomioitiin. Myös Varsinais-Suomen Yrittäjänuorten toimintaa koordinoiva ihanainen Miia Kaerala palkittiin! Toivottavasti tämä nuorten toiminta lähtee todellakin lentoon – ensi vuonna valtakunnalliset nuorten yrittäjien päivät järjestetään nimittäin Turussa! 🙂
Hot Spot 2012 – Nuorten Yrittäjien Gaalan palkitut yhteiskuvassa. Kuva: Jaana Tihtonen

Lopuksi vielä muutamia lentäviä ajatuksia Hot Spotista, lähinnä #HotSpot2012 tviittausten ansiosta yhä mielessä:

Minna Parikka: ”Koroilla kohti unelmaa. Yrittäminen on loogista ajattelua ja kun on paloa ja halua tekemiseen, ei tarvita sen kummempaa koulutusta”

Katarina Helander: ”Kerro tavoitetila, anna keinoja ratkaisuun, älä valmiita ratkaisuja. Oppiiko lapsi matematiikkaa, jos annamme valmiin vastauksen?”

Mahdventures Riku & Tunna: ”Epämukavuusalueella käyminen palkitsee. Osoitettu todeksi niin Madventures-viidakkovisiiteillä kuin yrittämisessä”

Ilkka O. Lavas Gaalaillallisella: Sisu ja luovuus

Yrittäjälle on ominaista luovuus ja sisu. 
Luovuus syntyy uudelleenarvioinnista. 
Sisu syntyy tahdosta toteuttaa elämäntehtäväänsä. 
Sisu on älyn ylittävää itsepäisyyttä. 
Yrittäjässä yhdistyvät sisu ja luovuus. 
Yrittäjä tietää, että 
norsun voi syödä, 
vuoren voi siirtää 
ja järven voi juoda. 

P.S. Huomasin juuri, että palkitsemisen perustelutkin löytyvät Yrittäjien nettisivuilta!