Duunitori 9.5.2021: Minna palasi töihin, kun hänen lapsensa oli 3 kuukauden ikäinen – näin osittainen vanhempainvapaa toimii

Annoin Duunitorille haastattelun osittaisesta vanhempainvapaasta ja töihin paluusta osa-aikaisena.

Osittainen vanhempainvapaa on monelle yhä tuntematon. Minna Valtari palasi töihin, kun hänen vauvansa oli 3,5 kuukautta vanha ja tekee miehensä kanssa 60-prosenttista työviikkoa.

Helppo ja selkeä päätös.

Niin kuvailee turkulainen Minna Valtari, 35, perheensä ratkaisua jakaa vanhempainvapaa puoliksi. Valtari on LM Someco -markkinointitoimiston johtaja ja osakas, ja hänen puolisonsa Antti Valtari työskentelee niin ikään samassa yrityksessä talousjohtajana. Pari on työskennellyt yhdessä pitkään.

Pariskunnan esikoinen Mikael syntyi viime vuoden heinäkuussa. Valtari oli äitiyslomalla viisi kuukautta ja sen jälkeen palasi takaisin työhönsä osa-aikaisesti.

Valtarit tekevät molemmat 60-prosenttista työaikaa, ja näin on suunnitelmissa jatkaa toistaiseksi. Nyt 9 kuukautta vanha Mikael on yhden päivän viikossa isovanhempiensa hoidossa ja muun ajan vanhemmat vuorottelevat lapsenhoidon ja työnteon välillä molempien viikon aikataulujen mukaisesti.

Osittainen vanhempainvapaa alkoi kiinnostaa jo odotusaikana.

”Koimme, että etenkin näin poikkeusaikana on parempi, että me molemmat teemme töitä ja hoidamme vuorotellen pientä. Niin saimme molemmat myös muuta sisältöä elämään, eivätkä kodin seinät kaadu kummankaan niskaan”, Valtari kuvailee päätöksen syntymistä.

”Ja jo tuo viisi kuukautta, jonka olin kokoaikaisesti äitiys- ja vanhempainvapaalla, oli luonteelleni varsin pitkä aika olla työelämän ulkopuolella.”

Käy lukemassa koko artikkeli!