Betonitunnelmaa kylpyhuoneessa

Muutimme nykyiseen kerrostalokotiimme hieman yli pari vuotta sitten. Asunto oli ollut jonkun aikaa jo tyhjillään ja muutenkin hieman huonossa hoivassa. Kaikki pinnat olivat varsin vanhentuneet ja kuluneet, joten remontoimme käytännössä kaikki pinnat uusiksi ennen muuttoa. Olenkin aiemmin jo jakanut kuvia kotosalta, mutta tässä artikkelissa on lisätietoa kylpyhuoneen muodonmuutoksesta, joka toteutettiin pääosin sementtipohjaisella Pandomolla.

Varsinaista kylpyhuone ennen -kuvaa en arkistoistani löytänyt, mutta kylpyhuoneen ja saunan välisen oviaukon kohdalta tällainen kuvamuisto löytyi, toki kuva on otettu purkutöiden jo ollessa käynnissä. Seinillä siis oli valkoista laattaa, lattialla pientä vaaleansinistä laattaa ja seiniäkin kiersi yksi vaaleansininen raita. Kaapit olivat vanhat ja kuluneet valkoiset. Kylpyhuoneesta irrotettiin käytännössä kaikki pinnat ja kaikki pohjatyöt tehtiin uudelleen. Samalla niin suihku kuin kaapisto ja lavuaarikin siirtyivät hieman eri tavalla asemoituihin kohtiin, ja tila saatiin paljon parempaan hyötykäyttöön. Lisäksi iso peili ja saunan lasiseinä luovat vielä lisää tilan ja avaruuden tuntua. Uudesta, paljon vanhaa paremmasta ja näppärämmästä pohjapiirroksesta kiitämme ihanaa sisustussuunnittelijaa, joka mietti pohjan uudelleen ja piirsi pohjan remonttimiehille.

Halusimme betonitunnelmaa niin kylpyhuoneeseen kuin muuallekin asunnossamme, ja sementtipohjainen Pandomo on osoittautunut erittäin hyväksi valinnaksi. Pinnat toteutti Mattoliike Sepri. Olemme olleet toteutukseen ja käytännöllisyyteen todella tyytyväisiä. Pidän erityisesti siitä, että pinnat on todella helppo puhdistaa – yhtään laattojen saumaa ei ole, joten niitä ei tarvitse hinkata!

Kylpyhuone ja sauna Pandomo
 
Ylläolevasta kuvasta näet näkymän saunasta kohti suihkua ja lavuaaria, ja seinällä takana olevaa peiliä. Tila on avara ja todella käytännöllinen.

Suihku ja suihkuseinä Pandomo

Kylpyhuoneesta löytyy myös rättipatterit pystyversioina – perinteisempi leveä versio ei tuolle kapealle seinälle saunan ja oven väliin mahtunut.

Rättipatteri

Kylpyhuone Pandomo

Suihku ja hyllyt Pandomo
 
Asunnossamme on kylpyhuoneen lisäksi myös erillinen vessa, ja sielläkin lattia- ja seinäpinnat toteutettiin Pandomolla ja muut valkoisella – samaan tyyliin kuin kylpyhuoneessa.

Wc Pandomo
 
Vessa Pandomo